lussebullsbak
Jag och syster bestämde oss för att baka lussebullar dan före doppardan, för att det är så gott så att man smälter. Såhär glad var min fina syster Klara.
Vi valde att blanda om degen för hand vilket var väldigt jobbigt, men det gick an.
Sedan (efter den oändliga fast ändliga jäsningen) började vi forma degen till fina lussebullar på lite olika sätt, som att fläta eller snurra degen och sen rulla ihop den till lussebullsform, eller bara som på vanligt vis.
Och såhär såg en av plåtarna ut precis innan det skulle in i ugnen, färdigpenslade och med russin i sig. Åh! Saffranets färg är obeskrivligt fin tycker jag.
Och vips så var det klart. Sen har vi njutit av den resterande tiden på vårt landställe under julen.
Så detta var alltså ännu fler bilder från tiden på mitt landställe under julen. Mer av det kommer framöver.
Ja, nu har ju då skolan dragit igång igen efter ett underbart jullov. Både tråkigt men samtidigt skönt att komma i rutin igen. Just nu denna vecka har vi i princip ingenting i skolan men sen nästa vecka blir det som vanligt igen. I februari börjar dessutom de stora nationella proven, vilket kommer bli väldigt spännande och lite läskigt. Det gäller bara att vara fokuserad och utvilad så ska det nog gå bra (hoppas jag...).
Ps: Vi har visst helt glömt bort att nämna att vi kom upp på blogg.se:s hemsida, eller man kan bara se det om/ när man är inloggad på ett blogg-konto, där blogg.se tipsar om inlägg (till höger). Vi blev så OBESKRIVLIGT glada och väldigt chockade av att se att vårt "året som gått"-inlägg var länkat där. Så sjukt!! Och nu efter det så har vi fått mer än 200 kommentarer på inlägget och många nya läsare vilket vi är SÅ stolta över så att det inte är sant. Tusen tack alla ni fina människor. Tusen kramar <3
- Kristina
2013-01-09 | 18:31:50 |
Annat fint
Kommentarer
Svar:
Tusen tack Ellen! Ja visst är det, så kul :D
mariaochkristina.blogg.se
Svar:
tack så mycket!
mariaochkristina.blogg.se
Svar:
Tack så mycket! :)
mariaochkristina.blogg.se