På eftermiddagen bestämde jag mig för att göra en paj. Man vill ju såklart ha något på pajen så därför cyklade jag iväg till ett ställe massvis med vilda hallonbuskar, en liten bit från vårt hus. Jag plockade hallon i nästan två timmar och var helt slut när jag kom hem igen. Ni ser att det tog ett tag att plocka alla dessa små hallon själv, haha. Sedan var det dags att börja baka!
Det räckte visst till en stor och en liten form, jag hade ingen större form så det fick duga.
Jag började att göra pajdegen vilket innehöll:
200 g smör
1½ dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk vaniljsocker
Resten havregryn, tills degen blir bra.
Smörj formen med smör innan du lägger i degen. Ha ugnen på 175 grader och grädda i ca 20 minuter.
Och såhär såg pajerna ut precis innan de skjutsades in i ugnen. Mmm...
Sen lyxade vi till det med gudomligt god hallonpaj med grädde till efterrätt. Åh hjälp vad himlans otroligt gott det var. En ren njutning. Hoppas ni också provar detta, för det var något alldeles speciellt kan jag lova. Och det behöver ju inte alls vara hallonpaj utan av andra sorters bär eller frukt. Ha det så bra.
- Kristina